SDP – SLOVENSKO DRŽAVNO PRVENSTVO SEZONA 2021/2022

Kvalifikacije za Slovensko državno prvenstvo se bodo začele konec januarja, ter bodo potekale do sredine februarja. Glavnega dela tekmovanja se bodo udeležili zgolj najboljši igralci oz. ekipe, turnir bo potekal od februarja do začetka maja.

Tudi letos si prizadevamo, da bi finalne dogodke izpeljali v živo. Vse bo seveda odvisno od COVID-19 razmer in ukrepov v času finalov. V vsakem primeru boste igralci o načinu izvedbe finalnih bojev pravočasno obveščeni.

Datum prijav za kvalifikacije bo objavljen v naslednjih dneh na naših socialnih omrežjih.

Ko se prijave za posamezno igro odprejo, se lahko na njo prijavite na naši spletni strani.Pogoji za sodelovanje na državnem prvenstvu:

  • Po končanih kvalifikacijah morajo biti igralci registrirani pri uradni organizaciji,*
  • starostna omejitev je pogojena glede na PEGI oceno igre (soglasje staršev),
  • v ekipnih e-športih mora biti 60% igralcev državljanov Slovenije / v solo igrah pa mora biti vsak igralec državljan Slovenije,
  • igralec se lahko prijavi samo na eno igro državnega prvenstva.


*za pomoč pri registraciji uradne ekipe se lahko obrnete na društvo Outset (info@outset.si), ali katerokoli društvo, ki je član EŠZS (društva lahko poiščete v rubriki ČLANI na prvi strani).

Vsa društva, katerih ekipe so končale lanskoletno sezono v top 4, bodo na email dobile povabilo za letošnje ponovno sodelovanje na prvenstvu.

V primeru FIFE 2022, dobijo povabilo vsi igralci, ki so lanskoletno sezono končali v top 8. V primeru ekipnih iger pa dobijo povabilo top 4 ekipe iz lanske sezone.

Prav tako bodo vsa društva, registrirana pri EŠZS, dobila povabilo, ki jim zagotavlja mesto na prihajajočem SDP.


Prijave za državno prvenstvo

cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne piškotke in tudi piškotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajoče se seje, da bi omogočili enostavno in varno navigacijo po naši spletni strani za naše uporabnike.

Hkrati uporabljamo piškotke za merjenje in pridobivanje statističnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Piškotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje možnosti soglasja. Več informacij o naši politiki piškotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi