SDP - FIFA21

Dobrodošli na strani SDP Fifa 21

Spodaj lahko najdete vsa pravila igre in napotke za igralce, potek igre in pa trenutno stanje rezultatov.


Komunikacija med kvalifikacijami in ligo

Vsa komunikacija med igralci in organizatorjem bo potekala preko Discord programa. Za vas smo pripravili posebni server, na katerem bo vsaka skupina imela svoj kanal za lažjo uskladitev tekem in povezovanja. Glede pravic in določanja dostopov bo poskrbel Fifa administrator Jaka II Fifa Admin. Povezava do SDP Discorda: 


SDP FIFA DISCORD


Potek turnirja (kratek povzetek):

Kvalifikacijski turnir se bo odigral do konca igralnega drevesa – “bracket”. V ligo bo uvrščenih 8 igralcev iz vsake skupine. Torej vsi, ki se boste prebili v tretji krog prvega kvalifikacijskega turnirja, boste napredovali v ligaški del SDP.


Kvalifikacije

Za FIFA21 državno prvenstvo bomo primorani izpeljati kvalifikacije, katere se bodo odigrale v 4 kvalifikacijskih turnirjih. Iz kvalifikacijskih turnirjev se bo na državno prvenstvo uvrstilo 32 igralcev.

Kvalifikacijski turnirji bodo izpeljani v formatu group&knockout, kjer bodo tekmovalci razvrščeni v skupine z po 4 tekmovalci v izločilne boje pa napredujeta prva dva iz vsake skupine.

S kvalifikacijami začenjamo konec novembra, vsak teden do konca decembra bo izpeljan en kvalifikacijski turnir (datumi bodo objavljeni naknadno).

Prijave za kvalifikacije se končajo 3.12.2020

1. Kvalifikacije: 28.11.2020 (termin poln)

2. Kvalifikacije: 4.12.2020

3. Kvalifikacije: 12.12.2020

4. Kvalifikacije: 19.12.2020


Glavni del lige

Vsi igralci, ki boste napredovali iz kvalifikacijskega turnirja v redni ligaški del, se boste morali registrirati pri uradni e-športni organizaciji/klubu. Glede te zahteve ne rabite skrbeti, ker smo za vas pripravili brezplačno možnost včlanitve v e-športno društvo Outset (http://outset.si/). Vse informacije glede njihovega društva najdete na njihovi spletni strani ali preko emaila: info@outset.si.

Mladoletne osebe

Vsi udeleženci morajo biti stari šestnajst (16) let ali več. Igralci mlajši od osemnajst (18) let, morajo imeti soglasje staršev za sodelovanje.

Soglasje staršev (link tukaj)

 za igralce, ki so mlajši od osemnajst (18) let morate poslati na EŠZS elektronski naslov: events@eszs.si


Dodatno

Tekme se bodo igrale na Play Station 4 in uradni način igranja je FIFA Ultimate Team 1v1.

*organizator ima pravico spreminjat format tekmovanja glede na število prijavljenih.


Nagradni sklad:

1. mesto: 200 €

2. mesto: 130 €

3. mesto: 80 €

*(vse zgoraj navedene nagrade so v neto zneskih, davek plača EŠZS)

Pravila in navodila

1. Način igranja kvalifikacij in glavnega dela

Fifa 21 se bo igrala skozi 4 kvalifikacijske turnirje za državno prvenstvo, na katerega se bo uvrstilo 32 najboljših igralcev, po 8 iz posameznega kvalifikacijskega turnirja. Tekme se bodo igrale na Play Station 4. Uradni način igranja je FIFA Ultimate Team 1v1.


2. Ligaški sistem

Prva sezona državnega prvenstva v igri FIFA21 bo razdeljena na ONLINE del in na OFFLINE. Online bodo potekale kvalifikacije za državno prvenstvo in pa redni del tekmovanja, kjer se bo 32 igralcev potegovalo za 8 vstopnic, ki peljejo na veliki finalni turnir na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani. Redni del prvenstva bo potekal po sistemu Swiss, kjer bodo tekmovalci razvrščeni v 2 skupini po 16. Po 4 najboljši iz rednega dela iz vsake skupine, gredo na veliki finalni turnir.


3. Prvi del: Kvalifikacije

Kvalifikacije bodo potekale v 4 datumih, ki bodo objavljeni naknadno. Prijavite se lahko na vse 4 turnirje, a le, če si predhodno še niste zagotovili mesta na velikem finalu. Kvalifikacije bodo potekale po sistemu skupinskega dela in izločilnih bojev. Razvrščeni boste v skupine s po 4 igralci. Najboljša 2 po skupinskem delu pa napredujeta v izločilne boje, kjer se igrata 2 tekmi HOME-AWAY vse do polfinala, kjer bodo igralci igrali po sistemu BO3 (beast-of-three).


4. Drugi del: Swiss league

32 igralcev bo razvrščenih v 2 skupini po 16, kjer dobite nasprotnika, s katerim imate enak WIN SCORE, seveda pa to ne velja za prvo tekmo. Torej v primeru, da prvo tekmo zmagate, dobite nasprotnika, ki je na prvi tekmi prav tako zmagal. V primeru, da prvo tekmo zmagate in drugo izgubite, dobite nasprotnika, ki ima prav tako WIN SCORE 1-1.


5. Tretji del: PlayOff

Playoff se igra OFFLINE na Gospodarskem Razstavišču v Ljubljani, kjer se bo 8 igralcev potegovalo za laskavi naslov URADNEGA DRŽAVNEGA PRVAKA V FIFA 21. V PlayOffu bodo igralci razvrščeni v 2 skupini po 4, kjer bodo proti vsakemu nasprotniku iz skupine igrali 2x HOME-AWAY. V izločilnih bojih, kamor se uvrstita prva dva iz vsake skupine, pa bodo igralci igrali po sistemu BO3.

1. Začetek igre

Za začetek igre sledite tem navodilom:

  • Dodajte nasprotnika na listo prijateljev
  • Zaženite FIFO
  • FIFA Ultimate Team
  • Povabite nasprotnika v igro


2. Nastavitve v igri:

  • Half length: 6 minut
  • Controls: any
  • Game speed: Normal
  • Squad Type: Online


1. Začetek igre

V drugem delu državnega prvenstva, torej Swiss League, bodo za tekme določeni dnevi in ure, ki se jih boste igralci striktno držali. Določena bosta tudi dva rezervna dneva za igranje. Vsak igralec se mora nasprotniku oglasiti na Discordu, kjer boste komunicirali za igranje tekem. Max. Dovoljena zamuda na tekmo je 15 minut, le-to pa morate predhodno najaviti nasprotniku in adminu lige. Če se igralec ne pojavi več kot 15 minut, brez predhodnega opozorila, nasprotnik dobi zmago.


2. Rezultati

Rezultate pošiljate v Discord pogovor, kamor oba tekmovalca prilepita posnetek zaslona (screenshot) rezultata. Če pride do nesoglasja se javite adminu, ki bo nato posredoval dalje.


3. Stream za komentiranje v živo

Vsak krog bomo imeli Live Stream tekočega kroga, kjer bodo tekme komentirane s strani komentatorjev in prenašane v živo na raznih kanalih. PREPOVEDANA JE UPORABA LOAN KARTIC!

Loan kartice za kvalifikacije, redni del in veliki finale državnega prvenstva niso dovoljene. V primeru zlorabe bo tekmovalec nemudoma odstranjen (banan) iz vseh tekmovanj pod okriljem EŠZS za obdobje 1 leta. DOVOLJENA JE SAMO 1 IKONA V KVALIFIKACIJAH, 2 V REDNEM DELU IN NEOMEJENO V PLAYOFFU


4. Ocena ekipe (Squad rating)

Ekipa ima lahko skupno oceno MAX. 85, s tem da so v rezervi lahko igralci z MIN. ratingom 75. Ocena ekipe šteje tudi igralce iz rezerv, zato so tam lahko le igralci z MIN. ratingom 75, celoten squad rating pa ne sme presegati meje 85.


1. Igralci se ne morejo povezati

V primeru, da se igralca med seboj ne moreta povezati zaradi internetne povezave, bo o zmagovalcu odločal žreb, ki bo dodelil zmago z rezultatom 1:0.


2. Prijava na tekmovanje

Igralec se preko prijavnega obrazca prijavi za sodelovanje na državnem prvenstvu. PSN ID, ki ga vnese, je tisti s katerim bo igral celotno državno prvenstvo in sprememba le tega ni možna

cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne piškotke in tudi piškotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajoče se seje, da bi omogočili enostavno in varno navigacijo po naši spletni strani za naše uporabnike.

Hkrati uporabljamo piškotke za merjenje in pridobivanje statističnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Piškotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje možnosti soglasja. Več informacij o naši politiki piškotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi