SDP - FIFA24

Dobrodošli na strani SDP FIFA 24

Spodaj lahko najdete vsa pravila igre in napotke za igralce, ter potek igre.


Komunikacija med kvalifikacijami in ligo

Glede pravic in dolo─Źanja dostopov bo poskrbel Fifa administrator Jaka (Dolinarcek#5769).


SDP FIFA DISCORD


Potek turnirja (kratek povzetek):

Kvalifikacijski turnir se bo odigral do konca igralnega drevesa ÔÇô ÔÇťbracketÔÇŁ. V ligo bo uvr┼í─Źenih 8 igralcev iz vsake skupine. Torej vsi, ki se boste prebili v tretji krog prvega kvalifikacijskega turnirja, boste napredovali v liga┼íki del SDP. Lanskih najbolj┼íih 8 igralcev ima mesto ┼że zagotovljeno.


Kvalifikacije

Za FIFA 23 dr┼żavno prvenstvo bomo primorani izpeljati kvalifikacije, katere se bodo odigrale v dveh kvalifikacijskih turnirjih. Iz kvalifikacijskih turnirjev se bo na dr┼żavno prvenstvo uvrstilo 32 igralcev.

Kvalifikacijski turnirji bodo izpeljani v formatu group&knockout, kjer bodo tekmovalci razvr┼í─Źeni v skupine z po 4 tekmovalci v izlo─Źilne boje pa napredujeta prva dva iz vsake skupine.

Sistem se bo prilagodil glede na število prijav.

S kvalifikacijami za─Źnemo ┼że zelo kmalu in sicer:

1. Kvalifikacije: 4. 11. 2023

2. Kvalifikacije: 5. 11. 2023

Prijave za kvalifikacije se kon─Źajo 3. 11. 2022. ob 23.00.


Glavni del lige

Vsi igralci, ki boste napredovali iz kvalifikacijskega turnirja v redni liga┼íki del, se boste morali registrirati pri uradni e-┼íportni organizaciji/klubu, ki je hkrati tudi ─Źlan E-┼íportne zveze Slovenije. Glede te zahteve ne rabite skrbeti, ker smo za vas pripravili brezpla─Źno mo┼żnost v─Źlanitve v e-┼íportno dru┼ítvo Outset (HTTP://OUTSET.SI/). Vse informacije glede njihovega dru┼ítva najdete na njihovi spletni strani ali preko emaila: INFO@OUTSET.SI


Mladoletne osebe

Igralci mlajši od osemnajst (18) let, morajo imeti soglasje staršev za sodelovanje.

SOGLASJE STARŠEV (LINK TUKAJ)

 za igralce, ki so mlaj┼íi od osemnajst (18) let morate poslati na E┼áZS elektronski naslov: INFO@ESZS.SI


Dodatno

Tekme se bodo letos igrale na PlayStation 5 in PC, saj nova verzija FIFA 24 omogo─Źa "cross-play".

Pravila in navodila

1. Na─Źin igranja kvalifikacij in glavnega dela

FIFA 24 se bo igrala skozi 2 kvalifikacijska turnirja za dr┼żavno prvenstvo, na katerega se bo uvrstilo 24 najbolj┼íih igralcev, lanskih 8 finalistov pa je na redni del uvr┼í─Źeih avtomatsko. Tekme se bodo igrale na PlayStation 5, Xbox Series X in PC. Uradni na─Źin igranja je FIFA Ultimate Team 1v1.


2. Prvi del: Kvalifikacije

Kvalifikacije bodo potekale v dveh datumih, obljavljenih ┼że zgoraj. Prijavite se lahko na oba turnirja, a le, ─Źe si predhodno ┼íe niste zagotovili mesta na velikem finalu. Kvalifikacije bodo potekale po sistemu skupinskega dela in izlo─Źilnih bojev. Razvr┼í─Źeni boste v skupine s po 4 igralci. Sistem se bo, glede na ┼ítevilo prijav, prilagodil. Najbolj┼ía 2 po skupinskem delu pa napredujeta v izlo─Źilne boje, kjer se igrata 2 tekmi HOME-AWAY vse do polfinala, kjer bodo igralci igrali po sistemu BO3 (best-of-three).


3. Drugi del: Redni del

32 igralcev bo razvr┼í─Źenih v 2 skupini po 16, z vsakim se odigra enkrat, OBVEZNO upo┼ítevati kdo je napisan prvi (Doma─Źi) in kdo 2. (Gostje). Prvi 4 iz vsake skupine (A, B) se uvrstijo na finalni tunir.


4. Tretji del: PlayOff

Finale se bo, v kolikor bodo razmere zaradi COVID-19 dopu┼í─Źale, igral OFFLINE. ─îas za─Źetka finala in pa kraj bosta dolo─Źena naknadno, prav tako pravila, ki bodo objavljena pred finalom.

1. Za─Źetek igre

Za za─Źetek igre sledite tem navodilom:

  • Dodajte nasprotnika na listo prijateljev
  • Za┼żenite igro FIFA
  • FIFA Ultimate Team
  • Povabite nasprotnika v igro


2. Nastavitve v igri:

  • Half length: 6 minut
  • Controls: Any
  • Game speed: Normal
  • Squad Type: Online


1. Za─Źetek igre

V drugem delu dr┼żavnega prvenstva bodo za tekme dolo─Źeni dnevi in ure, ki se jih boste igralci striktno dr┼żali. Dolo─Źena bosta tudi dva rezervna dneva za igranje. Vsak igralec se mora nasprotniku oglasiti na Discordu, kjer boste komunicirali za igranje tekem. Maksimalna dovoljena zamuda na tekmo je 15 minut, le-to pa morate predhodno najaviti nasprotniku in administratorju lige. ─îe se igralec ne pojavi ve─Ź kot 15 minut, brez predhodnega opozorila, nasprotnik dobi zmago.


2. Rezultati

Rezultate pošiljate v Discord pogovor, kamor oba tekmovalca prilepita posnetek zaslona (screenshot) rezultata. Če pride do nesoglasja se javite administratorju, ki bo nato posredoval dalje.


3. Prenos za komentiranje v ┼żivo

Vsak krog bomo v ┼żivo prena┼íali teko─Źi krog, kjer bodo tekme komentirane s strani komentatorjev in prena┼íane v ┼żivo na raznih kanalih. PREPOVEDANA JE UPORABA LOAN KARTIC!

Loan kartice za kvalifikacije, redni del in veliki finale dr┼żavnega prvenstva niso dovoljene. V primeru zlorabe bo tekmovalec nemudoma odstranjen (banan) iz vseh tekmovanj pod okriljem E┼áZS za obdobje 1 leta. DOVOLJENA JE SAMO 1 IKONA V KVALIFIKACIJAH, 2 V REDNEM DELU IN NEOMEJENO V PLAYOFFU!


4. Ocena ekipe (Squad rating)

Ekipa ima lahko maksimalno skupno oceno 85, s tem da so v rezervi lahko igralci z minimalnim ratingom 75. Ocena ekipe šteje tudi igralce iz rezerv, zato so tam lahko le igralci z minimalnim ratingom 75, celoten squad rating pa ne sme presegati meje 85.

1. Igralci se ne morejo povezati

V primeru, da se igralca med seboj ne moreta povezati zaradi internetne povezave, bo o zmagovalcu odlo─Źal ┼żreb, ki bo dodelil zmago z rezultatom 1:0.


2. Prijava na tekmovanje

Igralec se preko prijavnega obrazca prijavi za sodelovanje na dr┼żavnem prvenstvu. PSN ID, ki ga vnese, je tisti, s katerim bo igral celotno dr┼żavno prvenstvo in sprememba le tega ni mo┼żna

cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne pi┼íkotke in tudi pi┼íkotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajo─Źe se seje, da bi omogo─Źili enostavno in varno navigacijo po na┼íi spletni strani za na┼íe uporabnike.

Hkrati uporabljamo pi┼íkotke za merjenje in pridobivanje statisti─Źnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Pi┼íkotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje mo┼żnosti soglasja. Ve─Ź informacij o na┼íi politiki pi┼íkotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi