SDP - FIFA21

Dobrodošli na strani SDP Fifa 21

Spodaj lahko najdete vsa pravila igre in napotke za igralce, potek igre in pa trenutno stanje rezultatov.


Komunikacija med kvalifikacijami in ligo

Vsa komunikacija med igralci in organizatorjem bo potekala preko Discord programa. Za vas smo pripravili posebni server, na katerem bo vsaka skupina imela svoj kanal za la┼żjo uskladitev tekem in povezovanja. Glede pravic in dolo─Źanja dostopov bo poskrbel Fifa administrator Jaka II Fifa Admin. Povezava do SDP Discorda: 


SDP FIFA DISCORD


Potek turnirja (kratek povzetek):

Kvalifikacijski turnir se bo odigral do konca igralnega drevesa ÔÇô ÔÇťbracketÔÇŁ. V ligo bo uvr┼í─Źenih 8 igralcev iz vsake skupine. Torej vsi, ki se boste prebili v tretji krog prvega kvalifikacijskega turnirja, boste napredovali v liga┼íki del SDP.


Kvalifikacije

Za FIFA21 dr┼żavno prvenstvo bomo primorani izpeljati kvalifikacije, katere se bodo odigrale v 4 kvalifikacijskih turnirjih. Iz kvalifikacijskih turnirjev se bo na dr┼żavno prvenstvo uvrstilo 32 igralcev.

Kvalifikacijski turnirji bodo izpeljani v formatu group&knockout, kjer bodo tekmovalci razvr┼í─Źeni v skupine z po 4 tekmovalci v izlo─Źilne boje pa napredujeta prva dva iz vsake skupine.

S kvalifikacijami za─Źenjamo konec novembra, vsak teden do konca decembra bo izpeljan en kvalifikacijski turnir (datumi bodo objavljeni naknadno).

Prijave za kvalifikacije se kon─Źajo 3.12.2020

1. Kvalifikacije: 28.11.2020 (termin poln)

2. Kvalifikacije: 4.12.2020

3. Kvalifikacije: 12.12.2020

4. Kvalifikacije: 19.12.2020


Glavni del lige

Vsi igralci, ki boste napredovali iz kvalifikacijskega turnirja v redni liga┼íki del, se boste morali registrirati pri uradni e-┼íportni organizaciji/klubu. Glede te zahteve ne rabite skrbeti, ker smo za vas pripravili brezpla─Źno mo┼żnost v─Źlanitve v e-┼íportno dru┼ítvo Outset (http://outset.si/). Vse informacije glede njihovega dru┼ítva najdete na njihovi spletni strani ali preko emaila: info@outset.si.

Mladoletne osebe

Vsi udele┼żenci morajo biti stari ┼íestnajst (16) let ali ve─Ź. Igralci mlaj┼íi od osemnajst (18) let, morajo imeti soglasje star┼íev za sodelovanje.

Soglasje staršev (link tukaj)

 za igralce, ki so mlaj┼íi od osemnajst (18) let morate poslati na E┼áZS elektronski naslov: events@eszs.si


Dodatno

Tekme se bodo igrale na Play Station 4 in uradni na─Źin igranja je FIFA Ultimate Team 1v1.

*organizator ima pravico spreminjat format tekmovanja glede na število prijavljenih.


Nagradni sklad:

1. mesto: 200 ÔéČ

2. mesto: 130 ÔéČ

3. mesto: 80 ÔéČ

*(vse zgoraj navedene nagrade so v neto zneskih, davek pla─Źa E┼áZS)

Pravila in navodila

1. Na─Źin igranja kvalifikacij in glavnega dela

Fifa 21 se bo igrala skozi 4 kvalifikacijske turnirje za dr┼żavno prvenstvo, na katerega se bo uvrstilo 32 najbolj┼íih igralcev, po 8 iz posameznega kvalifikacijskega turnirja. Tekme se bodo igrale na Play Station 4. Uradni na─Źin igranja je FIFA Ultimate Team 1v1.


2. Ligaški sistem

Prva sezona dr┼żavnega prvenstva v igri FIFA21 bo razdeljena na ONLINE del in na OFFLINE. Online bodo potekale kvalifikacije za dr┼żavno prvenstvo in pa redni del tekmovanja, kjer se bo 32 igralcev potegovalo za 8 vstopnic, ki peljejo na veliki finalni turnir na Gospodarskem razstavi┼í─Źu v Ljubljani. Redni del prvenstva bo potekal po sistemu Swiss, kjer bodo tekmovalci razvr┼í─Źeni v 2 skupini po 16. Po 4 najbolj┼íi iz rednega dela iz vsake skupine, gredo na veliki finalni turnir.


3. Prvi del: Kvalifikacije

Kvalifikacije bodo potekale v 4 datumih, ki bodo objavljeni naknadno. Prijavite se lahko na vse 4 turnirje, a le, ─Źe si predhodno ┼íe niste zagotovili mesta na velikem finalu. Kvalifikacije bodo potekale po sistemu skupinskega dela in izlo─Źilnih bojev. Razvr┼í─Źeni boste v skupine s po 4 igralci. Najbolj┼ía 2 po skupinskem delu pa napredujeta v izlo─Źilne boje, kjer se igrata 2 tekmi HOME-AWAY vse do polfinala, kjer bodo igralci igrali po sistemu BO3 (beast-of-three).


4. Drugi del: Swiss league

32 igralcev bo razvr┼í─Źenih v 2 skupini po 16, kjer dobite nasprotnika, s katerim imate enak WIN SCORE, seveda pa to ne velja za prvo tekmo. Torej v primeru, da prvo tekmo zmagate, dobite nasprotnika, ki je na prvi tekmi prav tako zmagal. V primeru, da prvo tekmo zmagate in drugo izgubite, dobite nasprotnika, ki ima prav tako WIN SCORE 1-1.


5. Tretji del: PlayOff

Playoff se igra OFFLINE na Gospodarskem Razstavi┼í─Źu v Ljubljani, kjer se bo 8 igralcev potegovalo za laskavi naslov URADNEGA DR┼ŻAVNEGA PRVAKA V FIFA 21. V PlayOffu bodo igralci razvr┼í─Źeni v 2 skupini po 4, kjer bodo proti vsakemu nasprotniku iz skupine igrali 2x HOME-AWAY. V izlo─Źilnih bojih, kamor se uvrstita prva dva iz vsake skupine, pa bodo igralci igrali po sistemu BO3.

1. Za─Źetek igre

Za za─Źetek igre sledite tem navodilom:

  • Dodajte nasprotnika na listo prijateljev
  • Za┼żenite FIFO
  • FIFA Ultimate Team
  • Povabite nasprotnika v igro


2. Nastavitve v igri:

  • Half length: 6 minut
  • Controls: any
  • Game speed: Normal
  • Squad Type: Online


1. Za─Źetek igre

V drugem delu dr┼żavnega prvenstva, torej Swiss League, bodo za tekme dolo─Źeni dnevi in ure, ki se jih boste igralci striktno dr┼żali. Dolo─Źena bosta tudi dva rezervna dneva za igranje. Vsak igralec se mora nasprotniku oglasiti na Discordu, kjer boste komunicirali za igranje tekem. Max. Dovoljena zamuda na tekmo je 15 minut, le-to pa morate predhodno najaviti nasprotniku in adminu lige. ─îe se igralec ne pojavi ve─Ź kot 15 minut, brez predhodnega opozorila, nasprotnik dobi zmago.


2. Rezultati

Rezultate pošiljate v Discord pogovor, kamor oba tekmovalca prilepita posnetek zaslona (screenshot) rezultata. Če pride do nesoglasja se javite adminu, ki bo nato posredoval dalje.


3. Stream za komentiranje v ┼żivo

Vsak krog bomo imeli Live Stream teko─Źega kroga, kjer bodo tekme komentirane s strani komentatorjev in prena┼íane v ┼żivo na raznih kanalih. PREPOVEDANA JE UPORABA LOAN KARTIC!

Loan kartice za kvalifikacije, redni del in veliki finale dr┼żavnega prvenstva niso dovoljene. V primeru zlorabe bo tekmovalec nemudoma odstranjen (banan) iz vseh tekmovanj pod okriljem E┼áZS za obdobje 1 leta. DOVOLJENA JE SAMO 1 IKONA V KVALIFIKACIJAH, 2 V REDNEM DELU IN NEOMEJENO V PLAYOFFU


4. Ocena ekipe (Squad rating)

Ekipa ima lahko skupno oceno MAX. 85, s tem da so v rezervi lahko igralci z MIN. ratingom 75. Ocena ekipe šteje tudi igralce iz rezerv, zato so tam lahko le igralci z MIN. ratingom 75, celoten squad rating pa ne sme presegati meje 85.


1. Igralci se ne morejo povezati

V primeru, da se igralca med seboj ne moreta povezati zaradi internetne povezave, bo o zmagovalcu odlo─Źal ┼żreb, ki bo dodelil zmago z rezultatom 1:0.


2. Prijava na tekmovanje

Igralec se preko prijavnega obrazca prijavi za sodelovanje na dr┼żavnem prvenstvu. PSN ID, ki ga vnese, je tisti s katerim bo igral celotno dr┼żavno prvenstvo in sprememba le tega ni mo┼żna

cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne pi┼íkotke in tudi pi┼íkotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajo─Źe se seje, da bi omogo─Źili enostavno in varno navigacijo po na┼íi spletni strani za na┼íe uporabnike.

Hkrati uporabljamo pi┼íkotke za merjenje in pridobivanje statisti─Źnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Pi┼íkotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje mo┼żnosti soglasja. Ve─Ź informacij o na┼íi politiki pi┼íkotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi