Intervju z ekipo Offbrand Wolves
Marko Bjelovuk | | 2022-06-13 15:01:00

Imeli smo kratek intervju s kapetanom ekipe Offbrand Wolves, prvaki letošnjega Slovenskega državnega prvenstva v igri League of Legends.


• Nam lahko v nekaj stavkih predstaviš vašo ekipo?


Ekipa Offbrand Wolves, sponzorirana s strani Cyber Wolves, sestoji iz štirih Slovencev in dveh Srbov. V ekipi je dobro vzdušje, saj zaupamo v sposobnosti soigralcev. Kljub pomanjkanju treningov smo razvili svoj način igre in identiteto, ki nam pristaja in s tem olajša tekme. Pred igrami in po igrah smo sproščeni in družabni, med igrami pa smo 100 % osredotočeni na svoj cilj, ki je bil v tej ligi osvojen.


• Kakšna je zgodba za nastankom vaše ekipe?


Ekipa je bila najprej formirana za Epicenter. Na razpolago sem imel kar dva "mid-lanerja". Zaradi obveznosti je Dunko v prvem krogu pristal v menjavi in ker je Erubin igral odlično je nato odigral kar vse tekme. "Supporta" Alexxa sem spoznal na try-outih za drugo ekipo in ga povabil, da se priključi ekipi. On je priskrbel Skye-a , ki je v originalu "toplaner", a smo ga, zaradi pomanjkanja "džunglerjev" na slovenski sceni poslali ravno v džunglo, na top smo pa pridobili RealShowa, ki je odigral zelo solidno sezono. Ravno pred turnirjem smo se spoznali s Cyber Wolvesi, s katerimi smo se dogovorili, da na Epicentru nosimo njihovo ime. Po uspešnem Epicentru smo ostali povezani. Zaradi pravil na ligi nismo smeli zaigrati pod njihovim imenom, a vseeno ostajajo naši glavni sponzorji.


• Je kateri champion v igri komu zelo pri srcu, a tega ni uspel pokazati zaradi trenutne ”mete”?


Meta nam ni povzročala težav. Naš champion pool je namreč ogromen. Mislim, da je kratko odnesel Skye, saj ni igral svoje osnovne pozicije. Mogoče bi Erubin zaigral tudi igro kot Anivia, a je nasprotniki niso spustili skozi.


• Je bil to vaš prvi turnir? če ne, kje vse ste že tekmovali?


Naš prvi turnir je bil letošnji Online Epicenter, kjer smo, s sicer drugim "džunglerjem", osvojili 4. mesto.


• Kakšne so tvoje ambicije v e-športu? So vezane na individualne ali ekipne dosežke?


Mislim, da je e-šport prihodnost in tudi sam bi rad bil del tega ali kot igralec ali na kakšne drugačne načine. Mislim, da mi je kljub vsemu osnovni cilj biti čim boljši igralec. Kar se tiče dosežkov, tako individualni kot tudi ekipni dosežki morajo iti z roko v roki. Konec koncev je League of Legends ekipna igra in brez ekipe ne moreš uspeti.


• Kaj je izvor vaših ”usernameov”?


Real Show - Pri 9 letih je želel imeti Regular Show ampak se je nekako zmotil in pristal na Real Show in s tem tudi ostal.

Skye - Menjal je imena, na koncu pa ugotovil, da mu je všeč nebo (Sky).

Erubin - Je Anime oboževalec in njegovo ime Elvin prevedeno v japonščino je Erubin.

LeScrub - Ko sem začel igrati igrice sem si dal ime LeScrub oz. Scrub ker je lepo zvenelo in se me je prijelo.

Aleex - želel je imeti nickname podoben njegovemu imenu Aleksandar.

Dunko - Ima psa, ki ga kliče Dunko, in njemu v čast je posvetil svoj nickname.


• Kakšno je vaše mnenje o letošnji konkurenci? Katera tekma vam je najbolj ostala v spominu?


Letošnja konkurenca je bila kvalitetna. Ladder je bil sestavljen iz dobrih in malo manj dobrih ekip. Posebej dobri nasprotniki so bili CW Academy in Sneaky Foxes, kar se je odražalo tudi v tekmovanju z njimi. Najbolj nam je v spominu seveda ostal finale. Po slabši prvi igri smo si vzeli odmor in na hitro analizirali naše težave. Spremenili smo playstyle in presenetili nasprotnike, ki so najbrž že mislili, da bo to enostavna zmaga.


• Vas lahko pričakujemo tudi naslednje leto?Najverjetneje nas lahko pričakujete tudi naslednje leto. Seveda bomo prišli braniti naslov, verjetno se bodo nekateri igralci tudi zamenjali.

cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne piškotke in tudi piškotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajoče se seje, da bi omogočili enostavno in varno navigacijo po naši spletni strani za naše uporabnike.

Hkrati uporabljamo piškotke za merjenje in pridobivanje statističnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Piškotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje možnosti soglasja. Več informacij o naši politiki piškotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi