Jernej Simončič dosegel zmago za Slovenijo!
Marko Bjelovuk | eŠzs jernej simončič sim racing | 2022-10-25 13:00:00

V nedeljo, 23. 10. 2022 se je odvijalo svetovno prvenstvo v videoigri Sim racing, na katerem je E-športno zvezo Slovenije zastopal Jernej Simončič.

Tekmoval je proti desetim ostalim dirkačem in se izkazal kot najhitrejši izmed njih ter si tako priboril pokal prvenstva Sim Racing World Cup.

Že na prvi dirki je pokazal, da ni šale. Bil je daleč najhitrejši tako na kvalifikacijah kot tudi na dirki ter tako osvojil prvo zmago.


Drugo dirko mu kvalifikacije niso najbolje uspele in je dirko začel iz četrtega štartnega mesta. Da se športna nesreča lahko dotakne vsakogar, se je izkazalo tudi pri Jerneju - med dirko se mu je iztaknil kabel iz volana in druge dirke žal ni uspel dokončati.


Za končno zmago je vedel, da mu drugega ne preostane, kot da na zadnjih dveh dirkah zmaga. In to je tudi storil! Na koncu je slavil s 60 točkami. Drugouvrščeni Španec Pedro Sanchez je za našim asom zaostal samo za 8 točk, tretji pa je bil Madžar David Toth z 51 točkami.


Jernej bo poleg medalje in prestiža domov odnesel še zelo lepo nagrado v višini 2500€.


Čestitke Jernej!

cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne piškotke in tudi piškotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajoče se seje, da bi omogočili enostavno in varno navigacijo po naši spletni strani za naše uporabnike.

Hkrati uporabljamo piškotke za merjenje in pridobivanje statističnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Piškotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje možnosti soglasja. Več informacij o naši politiki piškotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi