´╗┐
Jernej Simon─Źi─Ź dosegel zmago za Slovenijo!
Marko Bjelovuk | e┼ázs jernej simon─Źi─Ź sim racing | 2022-10-25 13:00:00

V nedeljo, 23. 10. 2022 se je odvijalo svetovno prvenstvo v videoigri Sim racing, na katerem je E-┼íportno zvezo Slovenije zastopal Jernej Simon─Źi─Ź.

Tekmoval je proti desetim ostalim dirka─Źem in se izkazal kot najhitrej┼íi izmed njih ter si tako priboril pokal prvenstva Sim Racing World Cup.

┼Że na prvi dirki je pokazal, da ni ┼íale. Bil je dale─Ź najhitrej┼íi tako na kvalifikacijah kot tudi na dirki ter tako osvojil prvo zmago.


Drugo dirko mu kvalifikacije niso najbolje uspele in je dirko za─Źel iz ─Źetrtega ┼ítartnega mesta. Da se ┼íportna nesre─Źa lahko dotakne vsakogar, se je izkazalo tudi pri Jerneju - med dirko se mu je iztaknil kabel iz volana in druge dirke ┼żal ni uspel dokon─Źati.


Za kon─Źno zmago je vedel, da mu drugega ne preostane, kot da na zadnjih dveh dirkah zmaga. In to je tudi storil! Na koncu je slavil s 60 to─Źkami. Drugouvr┼í─Źeni ┼ápanec Pedro Sanchez je za na┼íim asom zaostal samo za 8 to─Źk, tretji pa je bil Mad┼żar David Toth z 51 to─Źkami.


Jernej bo poleg medalje in presti┼ża domov odnesel ┼íe zelo lepo nagrado v vi┼íini 2500ÔéČ.


─îestitke Jernej!

cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne pi┼íkotke in tudi pi┼íkotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajo─Źe se seje, da bi omogo─Źili enostavno in varno navigacijo po na┼íi spletni strani za na┼íe uporabnike.

Hkrati uporabljamo pi┼íkotke za merjenje in pridobivanje statisti─Źnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Pi┼íkotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje mo┼żnosti soglasja. Ve─Ź informacij o na┼íi politiki pi┼íkotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi