Začenja se tretja sezona državnega prvenstva v digitalnem reliju
EŠZS | | 2022-12-18 20:00:00


Za zmago v skupnem seštevku se bodo tekmovalci borili s hitrimi Group A dirkalniki, a število mest v tej skupini je omejeno. Novost na letošnjem prvenstvu je podporna kategorija, v kateri se bodo tekmovalci lahko spopadli le z dirkalniki skupine H2 (FWD). Pogon na sprednjih kolesih in nekoliko šibkejši atmosferski motorji so kot nalašč za manj izkušene dirkače.


Kako poseči po mestih v Group A dirkalnikih? Z dobro uvrstitvijo v predkvalifikacijah. Te bodo potekale od 5. 1. do 8. 1. naslednje leto. Vsi prijavljeni se bodo pomerili v enakih dirkalnikih na dveh lokacijah, vsaka s štirimi ponovitvami ene hitrostne preizkušnje. Za uvrstitev se šteje seštevek obeh relijev skupaj.


Sezona obsega 7 relijev s tradicionalnim začetkom v kneževini Monako in zaključkom v zahrbtnih gozdovih Velike Britanije. Preostanek koledarja sestavljajo še snežni reli na Švedskem, makadamske preizkušnje na Finskem, v Grčiji in Avstraliji ter Nemčija z mešanico asfaltne in betonske podlage.


Na predkvalifikacije se lahko prijavite od 19. 12. 2022 dalje preko obrazca na spletni strani: https://eszs.si/archive/2022-2023/prijavnice/sdp-prijavnica-dirt-rally.php Same predkvalifikacije se začnejo 5. 1. 2023. Po 12. 1. 2023, ko se predkvalifikacije zaključijo, pa se odprejo prijave na prvenstvo. Več informacij lahko najdete na spodnji povezavi: https://eszs.si/archive/2022-2023/sdp-dirtrally.php


cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne piškotke in tudi piškotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajoče se seje, da bi omogočili enostavno in varno navigacijo po naši spletni strani za naše uporabnike.

Hkrati uporabljamo piškotke za merjenje in pridobivanje statističnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Piškotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje možnosti soglasja. Več informacij o naši politiki piškotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi