´╗┐
Za─Źenja se tretja sezona dr┼żavnega prvenstva v digitalnem reliju
EŠZS | | 2022-12-18 20:00:00


Za zmago v skupnem se┼ítevku se bodo tekmovalci borili s hitrimi Group A dirkalniki, a ┼ítevilo mest v tej skupini je omejeno. Novost na leto┼ínjem prvenstvu je podporna kategorija, v kateri se bodo tekmovalci lahko spopadli le z dirkalniki skupine H2 (FWD). Pogon na sprednjih kolesih in nekoliko ┼íibkej┼íi atmosferski motorji so kot nala┼í─Ź za manj izku┼íene dirka─Źe.


Kako pose─Źi po mestih v Group A dirkalnikih? Z dobro uvrstitvijo v predkvalifikacijah. Te bodo potekale od 5. 1. do 8. 1. naslednje leto. Vsi prijavljeni se bodo pomerili v enakih dirkalnikih na dveh lokacijah, vsaka s ┼ítirimi ponovitvami ene hitrostne preizku┼ínje. Za uvrstitev se ┼íteje se┼ítevek obeh relijev skupaj.


Sezona obsega 7 relijev s tradicionalnim za─Źetkom v kne┼żevini Monako in zaklju─Źkom v zahrbtnih gozdovih Velike Britanije. Preostanek koledarja sestavljajo ┼íe sne┼żni reli na ┼ávedskem, makadamske preizku┼ínje na Finskem, v Gr─Źiji in Avstraliji ter Nem─Źija z me┼íanico asfaltne in betonske podlage.


Na predkvalifikacije se lahko prijavite od 19. 12. 2022 dalje preko obrazca na spletni strani: https://eszs.si/archive/2022-2023/prijavnice/sdp-prijavnica-dirt-rally.php Same predkvalifikacije se za─Źnejo 5. 1. 2023. Po 12. 1. 2023, ko se predkvalifikacije zaklju─Źijo, pa se odprejo prijave na prvenstvo. Ve─Ź informacij lahko najdete na spodnji povezavi: https://eszs.si/archive/2022-2023/sdp-dirtrally.php


cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne pi┼íkotke in tudi pi┼íkotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajo─Źe se seje, da bi omogo─Źili enostavno in varno navigacijo po na┼íi spletni strani za na┼íe uporabnike.

Hkrati uporabljamo pi┼íkotke za merjenje in pridobivanje statisti─Źnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Pi┼íkotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje mo┼żnosti soglasja. Ve─Ź informacij o na┼íi politiki pi┼íkotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi