´╗┐
BOFX CS:GO SDP je za nami, Contentplanet se je ma┼í─Źeval Volkovom v finalu
EŠZS | | 2023-03-01 18:30:00

Polfinalni tekmi, finalna tekma in tekma za tretje mesto so se odvijale v formatu BO3. Za naslov dr┼żavnega prvaka so se borile ekipe: CWE, Contentplanet, iSucks in Agregat10. Contetnplanet se je ma┼í─Źeval volkovom v finalu, ─Źeprav so le ti na trenutke uspeli pokazati zobe.petek 24.2. sta s prvim polfinalnim obra─Źunom za─Źeli ekipi iSucks in Contentplanet (tretje in drugo uvr┼í─Źeni ekipi po rednem delu). Prva tekma je bila odigrana na mapi Anubis. Ekipa iSucks je pri─Źela na obrambni strani Contentplanet pa na napadalni. Pri─Źetek tekme je bil zelo izena─Źen, obe ekipi sta si izmenjevali runde s tako imenovanimi ÔÇ× force buyiÔÇť. Po prvi polovici tekme je Contentplanet vodil z rezultatom 10:5. Ekipa iSucks je pri─Źela svojo napadalno stran zelo suvereno saj so si izborili prve tri runde, vendar se je ekipa Contentplanet zbrala in jim ni dopustila kaj ve─Ź od tega, ter tako zmagala z rezultatom 16:8 na prvi mapi.


Druga mapa med tem dvema ekipama se je odvijala na Overpassu, kjer je Contentplanet na obrambni strani odlo─Źno pri─Źel igro in prvo polovico zaklju─Źil z rezultatom 11:4. Prvi polfinalni obra─Źun se je tako zaklju─Źil ┼że na drugi mapi z rezultatom 16:6. Contentplanet je z rezultatom 2:0 postal prvi finalist BOFX CS:GO SDP lige.Druga polfinalna tekma je bila med ekipama CWE in Agregat10 ( prvo in ─Źetrto uvr┼í─Źeni ekipi po rednem delu). Prva tekma se je odvijala na mapi Ancient, kjer je bil za─Źetek obra─Źuna zelo izena─Źen. Prva polovica igre se je kon─Źala z izidom 8:7 v prid ekipe CWE. Ko sta se strani zamenja in je ekipa CWE igrala na obrambni strani je le tam dominirala in pripeljala tekmo do kon─Źnega rezultata 16:9.


Druga igra se je odvijala na mapi Vertigo, kjer je za─Źetek obra─Źuna zgledal zelo izena─Źen vendar je bila ekipa CWE enostavno premo─Źna in je malodane pometla z nasprotnikom s kon─Źnim rezultatom 16:5. Ekipa CWE je polfinalni obra─Źun zmagala z rezultatom 2:0 in tako se je zgodilo to, kar so komentatorji skozi ligo ves ─Źas govorili, finalni obra─Źun bo med Contentplanet in CWE.V soboto nas je najprej na prenosu ─Źakala tekma za tretje mesto med ekipama iSucks in Agregat10. Prva igra se je odvijala na mapi Ancient, kjer smo lahko gledali zelo tesen obra─Źun med tem dvema ekipama. Nih─Źe si ni upal napovedati zmagovalca prve mape pa vendar to nekdo mora biti. Zmagala je ekipa Agregat10 z rezultatom 16:13.


Druga tekma, je bila odigrana na mapi Inferno, kjer je ekipa Agregat10 pokazala zelo dobro igro tako na napadalni kot obrambni strani mape in s tem zmagala obra─Źun z 16:9 in si s tem prislu┼żila tretje mesto, ekipa iSucks pa zagotovo najbolj nehvale┼żno 4. mesto.


Po tekmi za tretje je kon─Źno pri┼íel veliki finale med ekipama CWE in Contentplanet. Zagotovo smo vsi gledalci pri─Źakovali, da bomo videli vse tri mape in po mo┼żnosti ┼íe nekaj podlj┼íkov, a na koncu so Contenplanet pokazali ve─Ź kot CWE.


Prva mapa na kateri se je igralo za naslov dr┼żavnega prvaka je bila Inferno, kjer je ekipa Contentplanet prva povedla in zaklju─Źila svojo obrambno stran z rezultatom 9:6. V napetem obra─Źunu med izvrstnima ekipama je CWE moral priznati premo─Ź Contentplanetu kjer je slednji zmagal prvi obra─Źun z rezultatom 16:11.


Druga mapa se je igrala na Nuke, kjer je ekipa Contentplanet pri─Źela zelo dominantno saj so zelo hitro povedli in dr┼żali svojo prednost in zaklju─Źili svojo obrambno stran z 14:1. Vsi smo mislili da je finalnega obra─Źuna ┼że konec s tako neverjetno prednostjo, vendar je ekipa CWE z nemogo─Źim ┬╗comebackom┬ź izsilila podalj┼íke, kjer pa se niso uspeli zbrati in so tako morali priznati premo─Ź ekipi Contentplanet s kon─Źnim izidom 19:17. Contentplanet je tako zmagal finalni obra─Źun z 2:0 in si prislu┼żil naslov dr┼żavnega prvaka.─îestitke tako organizatorjem kot vsem tekmovalcem, bila sta razburljiva dva meseca tekmovanja in vsem tistim, ki pravijo da je CS:GO scena mrtva v Sloveniji se je zaprlo usta. Zdaj pa ekipe trenirat in se pripravljat na naslednjo sezono, nas pa ─Źaka ┼íe eno dr┼żavno prvenstvo, in sicer v igri League of Legends.


cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne pi┼íkotke in tudi pi┼íkotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajo─Źe se seje, da bi omogo─Źili enostavno in varno navigacijo po na┼íi spletni strani za na┼íe uporabnike.

Hkrati uporabljamo pi┼íkotke za merjenje in pridobivanje statisti─Źnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Pi┼íkotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje mo┼żnosti soglasja. Ve─Ź informacij o na┼íi politiki pi┼íkotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi