Drugi vikend LOL SDP pušča vse odprto za zadnjo vstopnico v končnico
EŠZS | | 2023-03-22 00:30:00

Na vrhu za drugo in tretje mesto rednega dela se bosta borili ekipi PDF in SPIKE syndicate, ki sta pravtako že varni. Četrto in hkrati zadnje mesto, ki še vodi v končnico pa lahko osvojijo vse ostale ekipe saj so točkovno izenačene. Zagotovo nas čaka zelo zanimiv zadnji tekmovalni vikend namreč 5 ekip se bo borilo za zadnje mesto, ki jim daje možnost osvojiti državno prvenstvo.


V petek 17.3 sta se odigrala sedmi in osmi krog, ki je na prenosu prvo postregel s tekmo iz 7. kroga med PDF ter We Showed UP. Tekma se je na začetku odvijala zelo izenačeno vendar je ekipa PDF pokazala svojo (pre)moč in kar kmalu pobegnila v veliko vodstvo. Zelo dobro so vzdrževali ekonomsko prednost ekipe ter spretno držali nivoje svojih likov pred tekmecem ter s tem pokazali, da so boljši od We Showed UP. Končna statistika ekip to tudi potrjuje. Ekipa PDF je zbrala 34 ubojev 16 smrti ter 55 asistenc, na drugi strani pa je ekipa We Showed Up zabeležila le 16 ubojev 34 smrti in 13 assistenc.


V 8.krogu smo lahko spremljali tekmo med Modrimi Volkci in Sneaky Foxes. Ta tekma je bila zelo zanimiva in napeta. Prvi uboj je pridobila ekipa Modrih Volkcev vendar so Lisice takoj vrnile udarec s tremi uboji na njihovi strani. Ekipi sta bili čez cel obračun zelo izenačeni tako po ekonomiji kot nivoju likov. Na koncu so Lisice morale priznati premoč Volkovom s končno statistiko 29 ubojev 23 smrtmi in 56 asistencami na strani Modrih Volkcev in 23 uboji 29 smrtmi ter 44 asistencami na strani Sneaky Foxes. 


V soboto smo spremljali deveti in deseti krog. Prva tekma na prenosu je bila med Watered bottle in Sneaky Foxes. Tekma se je odvijala zelo hitro, prvi uboj in prvi stolp je pobrala ekipa Watered bottle. Vse se je odvijalo v prid Nemesisa in druščine, videli smo zelo agresivno igro s strani Watered bottle, ki so vodili od samega začetka in uničevali nasprotnikove stolpe in hitro prišli do Nexusa, ki jih je povedel do nove zmage. Končna statistika ekip lepo podkrepi dejstvo, da je tekma bila kratka in efektivna saj je na obeh straneh bilo malo ubojev, smrti ter asistenc: 19 ubojev 11 smrti in 25 asistenc na strani Watered bottle, na strani lisic pa 11 ubojev 19 smrti ter 23 asistenc.


Zadnjo tekmo preteklega vikenda je prenos postregel z zelo napetim in zanimivim obračunom med Modrimi Volkci in LimeLite Gaming. Bolje so tekmo pričeli igralci Modrih Volkcev, ki so vodili bolj kot ne celo igro, vendar so igralci LimeLite Gaminga zelo pritiskali na Volkce, ki so v samem zaključku obračuna popustili in morali priznati zelo dobro taktično odigrano igro s strani LimeLite Gaminga. Končna statistika tekme na strani Modrih volkcev je bila 32 ubojev 36 smrti ter 55 asistenc na strani LimeLite Gaminga pa 36 ubojev 32 smrti in 62 asistenc.


Torej pred nami je le še sklepno dejanje rednega dela, v petek in v soboto bodo odigrani zadnji štirje krogi, ki pa bodo zelo napeti saj je na voljo le še eno mesto, ki vodi v končnico zanj pa se bori 5 ekip z enakim številom točk. Katera ekipa se bo najbolje psihično pripravila tista bo v nedeljo 26.3. odigrala končnico in si s tem že zagotovila uvrstitev na LAN dogodek v sklopu Game Gang Showa, ki bo potekal v nedeljo 2.4. na gospodarskem razstavišču v Ljubljani, kjer bosta odigrani tekmi za 3. in 1. mesto.

cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne piškotke in tudi piškotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajoče se seje, da bi omogočili enostavno in varno navigacijo po naši spletni strani za naše uporabnike.

Hkrati uporabljamo piškotke za merjenje in pridobivanje statističnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Piškotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje možnosti soglasja. Več informacij o naši politiki piškotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi