´╗┐
Znan je slovenski dr┼żavni prvak v igri League of Legends
EŠZS | | 2023-04-07 18:30:00

V nedeljo 2.4.2023 smo v ┼żivo na glavnem odru GameGang Showa lahko spremljali tekmo za tretje mesto med Sneaky Foxes in PDF ter tekmo za prvo mesto med Spike syndicate in Watered bottle. Tekmi sta bili odigrani po sistemu bolj┼íi od treh (B03).

GameGang Show nam je postregel z odli─Źno kuliso, na velikem odru je nekatere igralce ─Źakala nova izku┼ínja in sicer igranje pred obiskovalci katerih se je zbralo zagotovo ve─Ź kot 100 v sami dvorani in pa nekje ┼íe dobrih 200 preko spleta.


Najprej nas je ob 11:30 ─Źakala tekma za 3. mesto med Sneaky Foxes in PDF. Ekipo Sneaky Foxes so zastopali Hasagi, Paresz, iM4rko, Kiszee in Extreme Vegan in trener Shokugeki, stran PDF pa so zastopali BORASEX, reliC, JeannaBarab, STAXES in MVPinky. Igralci so ob spremljavi glasne glasbe in predstavitvenega videa ekipe pri┼íli na oder in se posedli za ra─Źunalnike.

Ob─Źutki, ki so me obdajali so nepopisni. Ob polni dvorani sem vedel, da je Slovenija kon─Źno postala zrela za tak┼íne dogodke in ob tej prilo┼żnosti se ┼íe enkrat zahvaljujem organizatorju E┼áZS in BigBang-u za ─Źudovito izku┼ínjo. Seveda so na odru, kot se za najvi┼íjo raven tekmovanja v Sloveniji spodobi, stali tudi trije sodniki in sicer glavni sodnik Luka ┬╗Laki┬ź Trobi┼í, Marko ┬╗Mare┬ź Bjelovuk in Luka ┬╗LMN┬ź Jarc.Prva tekma se je pri─Źela s hitrim ekipnim dvobojem kjer je ekipa PDF pridobila prva dva uboja in si z tem zagotovila za─Źetno prednost. Tekma se je nato malo umirila in izena─Źila. PDF je imel skozi celoten potek tekme prednost v ubojih vendar so Sneaky Foxes, odli─Źno takti─Źno igrali in pobirali en stolp za drugim ter si tako utirali pot do nasprotnikove baze. Ekipa PDF enostavno ni imela odgovora na ┬╗split push┬ź in pa Extreme veganove ┬╗hooke┬ź ki so grabili enega za drugim. Nexus je padel v 36 minuti kon─Źna statistika pa ne odra┼ża dominacije Sneaky Foxes v prvi igri, Sneaky Foxes 19 ubojev, 21 smrti ter 37 assistenc, na strani PDF pa 21 ubojev, 19 smrti ter 53 asistenc.

Druga tekma se je pri─Źela nekoliko po─Źasneje, prvi uboj je ┼íel na stran Sneaky Foxes. Skozi celoten potek tekme so imeli ─Źlani ekipe Sneaky Foxes prednost tako v ubojih kot v ekonomiji. Prikazali so odli─Źno ekipno igro in v zadnjih trenutkih dobesedno uni─Źili nasprotnike z agresivno igro na spodnjem delu mape. Nexus je za tem zelo hitro padel in s tem so si Sneaky Foxes priborili tretje mesto na slovenskem dr┼żavnem prvenstvu v League of Legends.


Spodaj si lahko pogledate od 25min in 50s dalje obra─Źun za 3.mesto
Prav tako pa nas je ┼íe isti dan na istem odru ob 16. uri ─Źakal finalni obra─Źun za naslov dr┼żavnega prvaka League of Legends v sezoni 2022/2023 med ekipama Watered Bottle, ki so jo zastopali jackerchan, NHWK, DzuUwU (Nemesis), Hyper in Kyanna, na drugi strani pa SPIKE syndicate in ─Źlani Phaxi, Floky1, gtrik, Skoryanc ter Andra┼ż.

Prva tekma se je pri─Źela zelo previdno, saj je prvi uboj pri┼íel ┼íele po 10 minutah igre na strani SPIKE syndicata. Do prvega uboja so si izmenjavali le ┼żivljenjske to─Źke. SPIKE syndicate je zelo dobro odigral svojo zgodnjo igro in si s tem pridobili prednost. To prednost so dr┼żali skozi celoten potek obra─Źuna. Watered bottle je moral priznati premo─Ź in prvo igro je dobil SPIKE syndicate s kon─Źnim rezultatom 24 ubojev, 7 smrti in 49 asistenc, Watered bottle pa je zabele┼żil le 7 ubojev, 24 smrti in 14 asistenc.

Celotno finale si lahko pogledate v videu spodaj od 4h 55 min 21s dalje.Druga igra se je odvijala nekoliko druga─Źe. Watered bottle so pokazali svojo pravi obraz, ki so ga kazali skozi celoten redni del, saj so vodili ┼że od samega za─Źetka obra─Źuna in svojo prednost le ┼íe pove─Źevali. Watered bottle niso pustili nasprotniku da bi se jim pribli┼żal in so kaznovali vsako napako. To prikazuje tudi kon─Źeni rezultat druge tekme. Na strani Watered bottle 22 ubojev, 10 smrti in 45 asistenc, na strani SPIKE syndicate pa 10 ubojev, 22 smrti ter 18 asistenc.

Tretja igra, ki je dolo─Źila slovenskega dr┼żavnega prvaka v igri League of Legends je na za─Źetku izgledala zelo izena─Źeno, saj je pri┼ílo le do nekaj izmenjav ubojev na obeh straneh. Watered bottle je nato prestavil v vi┼íjo prestavo in si pridobil veliko prednost v nivojih karakterjev in prav tako v ekonomiji. Z ogromno prednostjo so pometli z nasprotniki in igro kon─Źali z rezultatom 8 proti 20. Ta jih je privedel do zmage za naslov dr┼żavnega prvaka v igri League of Legends s kon─Źnim rezultatom 2:1 v zmagah.
Sledila je ┼íe podelitev nagrad in tako se je zaklju─Źila tudi sezona v e-┼íportih, pod okriljem E┼áZS. Zagotovo je ta sezona bila najbolj┼ía do sedaj in ve─Ź kot o─Źitno je epilog, da finala morajo biti odigrana na velikem odru saj scena kot taka to potrebuje. ┼áe enkrat pohvale BigBangu za odli─Źen dogodek na gospodarskem razstavi┼í─Źu, vsem igralcem in ekipam in do naslednji─Ź naj bodo bogovi e-┼íporta naklonjeni slovenski sceni.

cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne pi┼íkotke in tudi pi┼íkotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajo─Źe se seje, da bi omogo─Źili enostavno in varno navigacijo po na┼íi spletni strani za na┼íe uporabnike.

Hkrati uporabljamo pi┼íkotke za merjenje in pridobivanje statisti─Źnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Pi┼íkotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje mo┼żnosti soglasja. Ve─Ź informacij o na┼íi politiki pi┼íkotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi