Sklepno dejanje Slovenskega državnega prvenstva v e-športih 2022/23
Marko Bjelovuk | | 2023-05-13 14:35:00

Nagrade so bile podeljene za dosežke v igrah: League of Legends (taktična MOBA igra), Valorant (strelska igra), CS:GO (strelska igra), FIFA23 (športna simulacija), Asseto Corsa Competizione (digitalne cestno krožne dirke) in DiRT Rally 2.0 (digitalni reli).


Dirkaški igri sta bili organizirani v sodelovanju z društvom Slo-racing, ki je prvenstvo tudi izvedlo. Prvenstvo v igri League of Legends je bilo organizirano v sodelovanju z GameGang

Podelitev je vodil podpredsednik zveze Goran Kužet, medtem ko je predsednik zveze Gašper Bakač nagrade podelil zmagovalcem.Zmagovalci posameznih iger:


V taktični MOBA igri League of Legends je prvo mesto osvojila ekipa Watered Bottle, drugo mesto ekipa Sneaky Foxes in tretje mesto SPIKE Syndicate.


V popularni strelski videoigri Valorant je lanski naziv državnega prvaka uspešno odbranila ekipa Diamant Esports, drugo mesto je zasedla ekipa Sneaky Foxes, na tretje mesto se je prebila ekipa 100Tatov.V starejši, a še vedno popularni, strelski igri CS:GO se je na najvišjo stopničko ovrstila ekipa CONTENTPLANET, drugo mesto si je priborila ekipa Cyber Wolves Esports, 3. mesto pa gre ekipi Agregat10.


V popularni nogometni simulaciji FIFA23 je prvo mesto zasedel Leon Šardi, drugo mesto Oliver Kregar in tretje mesto Žan Firšt.


V dirkaškem Asseto Corsa Competizione si je prvo mesto priboril Denis Medvešek, drugo mesto Gašper Mrak, tretje pa Jure Artac Vičič.

Igra je imela tudi skupinski del, v katerem je prvo mesto osvojila ekipa SR ESPORT THRD, drugo mesto ekipa SR ESPORT SimRacingCockpit in tretje mesto ekipa Autistični Autobus.


V videoigri DiRT Rally 2.0 si je prvo mesto priigral Andrej Čuk, drugo mesto Marko Čuk, medtem ko je tretje mesto osvojil Marko Benedetti.

Skupinski del prvenstva je zmagala ekipa Čuk Racing, drugo mesto je osvojila ekipa GAS DA PLJEHA Rally team, tretje mesto pa gre v roke ekipi Bojc Racing Rally Team.Igra DiRT Rally se je delila tudi na kategorijo vozil na dvokolesni pogon, DiRT Rally 2.0 H2 FWD.

V tej kategoriji si je prvo mesto priboril Nejc Juteršek, drugo Klemen Sedušak in tretje Matej Šolar. V skupinskem delu se je najbolje odrezala ekipa Gas da pljeha junior team in si s tem priborila prvo mesto. Drugo mesto si je priborila ekipa Sirotica, 3. mesto pa ekipa Miki Milane Racing.S tem se je zaključila podelitev najboljšim slovenskim e-športnikom. Sledile so še tri nagrade v drugih kategorijah. Nagrado za najboljšega komentatorja je prejel Primož Gorenc. Podeljene so bile tudi nagrade za izreden prispevek k e-športu v letu 2022 in sicer Jerneju Simončiču, Vitu Verdniku in Marku Bjelovuku. Nagrado za društvo, ki je v pretekli sezoni največ pripevalo k razvoju e-športa v Sloveniji je dobilo društvo Diamant esports.


Podelitvi je sledila pogostitev.Celotna sezona se je predvajala na EŠZS Twitch kanalu. Če si del te želite ponovno ogledati, vas posnetki zagotovo čakajo na EŠZS YouTube kanalu


Zahvaljujemo se Big Bangu in ostalim sponzorjem za izjemno podporo pri organizaciji letošnje sezone.


cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne piškotke in tudi piškotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajoče se seje, da bi omogočili enostavno in varno navigacijo po naši spletni strani za naše uporabnike.

Hkrati uporabljamo piškotke za merjenje in pridobivanje statističnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Piškotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje možnosti soglasja. Več informacij o naši politiki piškotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi