Slovenija se je uvrstila v izločilne boje svetovnega prvenstva!
Marko Bjelovuk | | 2023-08-28 18:00:00

Slovenijo na svetovnem prvenstvu v eFootballu (digitalnem nogometu) zastopa Andrea Podgajski, ki se je 27.8. iz skupinskega dela prebil v izločilne boje in je tako na dobri poti za eno izmed najboljših uvrstitev slovenskih e-športnih tekmovalcev na svetovnem nivoju.

V skupinskem delu je igral proti reprezentantom Butana, Češke, Kirgizistana, Peruja, Češke in Španije.

Andreov podvig se je začel z enkratnima zmagama nad Butanom, z rezultatoma 2:0 in 3:0.

Sledila sta dve napeti tekmi proti reprezentantu Španije, kateri je žal izgubil z rezultatoma 1:2 in 2:3.

Večer bi se moral zaključiti z bitko proti reprezentantu Češke, a je slednji predal tekme in tako Andreu poklonil 6 točk.

Drugi dan tekmovanja se je začel s tekmama proti Peruju, ki ju naš reprezentant, kljub tesnim trenutkom žal ni uspel zmagati in tako obe končal z rezultatom 1:2.

Prihodnost tekmovanja je visela na zadnjih tekmah proti Kirgizistanu, kjer je Andrea dokazal, da pod stresom blesti, saj je tekmi končal z rezultatoma 3:0 in 2:0. Tako se je zgodil zgodovinski dogodek, saj je to prvič ko je Slovenija v eFootballu prišla do izločilnih bojih.

Pri E-športni zvezi Slovenije (EŠZS) si želimo, da bi našemu reprezentantu uspelo ponoviti uspeh lanskega leta, ko je Jerneju Simončiču uspelo osvojiti naslov svetovnega prvaka v digitalnih cestno krožnih dirkah, vendar bo bitka za naslov najboljšega digitalnega nogometaša na svetu zagotovo izredno težka.


Levo: Goran Kužet, Podpredsednik EŠZS, Sredina: Andrea Podgajski, Desno: Gašper Bakač, Predsednik EŠZS

Naslednji nasprotnik, v izločilnih bojih bo reprezentant Italije, ki ga naš tekmovalec dobro pozna in je temu primerno nanj tudi dobro pripravljen.

Upamo, da nam izvrstna uvrstitev slovenskega tekmovalca tudi na tem svetovnem prvenstvu ne bo izostala. Ne zamudite tekme proti reprezentantu Italije, ki je na sporedu 1. septembra.

Če ste zamudili otvoritev prvenstva, si spektakularno igro z lučmi lahko ogledate na spodnjem posnetku.

Posnetek otvoritvene slovesnosti: https://www.youtube.com/watch?v=iY4ZYUgB10U


cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne piškotke in tudi piškotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajoče se seje, da bi omogočili enostavno in varno navigacijo po naši spletni strani za naše uporabnike.

Hkrati uporabljamo piškotke za merjenje in pridobivanje statističnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Piškotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje možnosti soglasja. Več informacij o naši politiki piškotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi