´╗┐
Slovenija se je uvrstila v izlo─Źilne boje svetovnega prvenstva!
Marko Bjelovuk | | 2023-08-28 18:00:00

Slovenijo na svetovnem prvenstvu v eFootballu (digitalnem nogometu) zastopa Andrea Podgajski, ki se je 27.8. iz skupinskega dela prebil v izlo─Źilne boje in je tako na dobri poti za eno izmed najbolj┼íih uvrstitev slovenskih e-┼íportnih tekmovalcev na svetovnem nivoju.

V skupinskem delu je igral proti reprezentantom Butana, Češke, Kirgizistana, Peruja, Češke in Španije.

Andreov podvig se je za─Źel z enkratnima zmagama nad Butanom, z rezultatoma 2:0 in 3:0.

Sledila sta dve napeti tekmi proti reprezentantu ┼ápanije, kateri je ┼żal izgubil z rezultatoma 1:2 in 2:3.

Ve─Źer bi se moral zaklju─Źiti z bitko proti reprezentantu ─îe┼íke, a je slednji predal tekme in tako Andreu poklonil 6 to─Źk.

Drugi dan tekmovanja se je za─Źel s tekmama proti Peruju, ki ju na┼í reprezentant, kljub tesnim trenutkom ┼żal ni uspel zmagati in tako obe kon─Źal z rezultatom 1:2.

Prihodnost tekmovanja je visela na zadnjih tekmah proti Kirgizistanu, kjer je Andrea dokazal, da pod stresom blesti, saj je tekmi kon─Źal z rezultatoma 3:0 in 2:0. Tako se je zgodil zgodovinski dogodek, saj je to prvi─Ź ko je Slovenija v eFootballu pri┼íla do izlo─Źilnih bojih.

Pri E-┼íportni zvezi Slovenije (E┼áZS) si ┼żelimo, da bi na┼íemu reprezentantu uspelo ponoviti uspeh lanskega leta, ko je Jerneju Simon─Źi─Źu uspelo osvojiti naslov svetovnega prvaka v digitalnih cestno kro┼żnih dirkah, vendar bo bitka za naslov najbolj┼íega digitalnega nogometa┼ía na svetu zagotovo izredno te┼żka.


Levo: Goran Ku┼żet, Podpredsednik E┼áZS, Sredina: Andrea Podgajski, Desno: Ga┼íper Baka─Ź, Predsednik E┼áZS

Naslednji nasprotnik, v izlo─Źilnih bojih bo reprezentant Italije, ki ga na┼í tekmovalec dobro pozna in je temu primerno nanj tudi dobro pripravljen.

Upamo, da nam izvrstna uvrstitev slovenskega tekmovalca tudi na tem svetovnem prvenstvu ne bo izostala. Ne zamudite tekme proti reprezentantu Italije, ki je na sporedu 1. septembra.

─îe ste zamudili otvoritev prvenstva, si spektakularno igro z lu─Źmi lahko ogledate na spodnjem posnetku.

Posnetek otvoritvene slovesnosti: https://www.youtube.com/watch?v=iY4ZYUgB10U


cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne pi┼íkotke in tudi pi┼íkotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajo─Źe se seje, da bi omogo─Źili enostavno in varno navigacijo po na┼íi spletni strani za na┼íe uporabnike.

Hkrati uporabljamo pi┼íkotke za merjenje in pridobivanje statisti─Źnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Pi┼íkotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje mo┼żnosti soglasja. Ve─Ź informacij o na┼íi politiki pi┼íkotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi