Dobili smo državna prvaka v Tekken 7 in PES2020
EŠZS | novice esport | 2020-10-05 00:00:00


Zaključek državnega prvenstva

V soboto, 26. novembra, so bile odigrane še zadnje igre državnega prvenstva v igrah Tekken 7 in PES 2020. Zmagovalca obeh turnirjev sta si tako priigrala in zagotovila, da bosta državne barve v izbranih igrah, zastopala na regijskih kvalifikacijah.


Turnir v igri DOTA 2 ni bil izveden zaradi premalo prijavljenih ekip. Na tem mestu pozivamo vse igralce DOTE 2 v Sloveniji, da se predramijo, pričnejo s treningi in se prijavijo naslednje leto, ko bo spet priložnost, da si zagotovijo mesto na svetovnem prvenstvu prihodnje leto. Priložnost je edinstvena!


Kvalifikacije v Tekken 7 so nam ponudile mnogo zanimivih in tesnih dvobojev z izjemo, ko se je v areni bojeval Jurij »hollyonion« Košir, ki je do finala prišel s polnim izkupičkom točk oziroma s »perfect score«. Tudi v finalu je izgubil zgolj eno rundo proti Marku »SuperMarjo« Girlingerju in tako postal končni zmagovalec, ter s tem državni prvak v Tekken 7 za leto 2020.


Turnir v PES 2020 nam je prinesel še več napetih dvobojev, saj je bilo število prijavljenih tekmovalcev še višje kot v Tekken 7. Prav tako pa se je na turnir prijavilo kar nekaj slovenskih PES veteranov, ki so že tekmovali na turnirjih po Evropi in tako je bila konkurenca res huda. Do finala sta se tako prebila Samel »Samcho« Šabotić in Domen »Dominho« Pečnik, ki je svojo zmago potrdil šele v tretji tekmi finala in si s to zmago tudi zagotovil nastop na regijskih kvalifikacijah.


Upamo, da ste gledalci, ki vas je bilo kar nekaj, uživali v predstavah in komentiranju naših komentatorjev: Gabrijel Kantar (Tekken 7), Jaka Pregelj (PES 2020) in Anže Plevel (Sokomentator). Hkrati upamo, da boste naša zmagovalca spremljali in podprli tudi na regijskih kvalifikacijah. Evropske regijske kvalifikacije za Tekken 7 bodo potekale 31. oktobra za PES 2020 pa 7. novembra. Glede na prikazano na državnih kvalifikacijah pa menimo, da imata naša predstavnika zelo dobre možnosti tudi za uvrstitev na svetovno prvenstvo v Izraelu.

cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne piškotke in tudi piškotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajoče se seje, da bi omogočili enostavno in varno navigacijo po naši spletni strani za naše uporabnike.

Hkrati uporabljamo piškotke za merjenje in pridobivanje statističnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Piškotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje možnosti soglasja. Več informacij o naši politiki piškotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi