´╗┐
RainbowSix: Siege prvaki ÔÇô Orangutani
EŠZS | intervju | 2021-03-28 00:00:00

´╗┐

Kapetan ekipe Orangutani v igri RainowSix: Siege, Gregor ÔÇťMonstrÔÇŁ Grajzar, je strnil svoje misli in nam je odgovoril na nekaj vpra┼íanj, po spektakularni zmagi v finalu slovenskega dr┼żavnega prvenstva v e-┼íportih.


─îestitamo ┼íe enkrat, za zgodovinsko zmago na prvem slovenskem dr┼żavnem e-prvenstvu. Za─Źnimo s klasi─Źnim vpra┼íanjem. Kak┼íni so va┼íi ob─Źutki po zmagi?

Po pravici povedano sem izredno ponosen na celotno ekipo. Igrali smo dobro, ─Źetudi so bile te finalne tekme prve, kjer nas je vseh pet igralo skupaj kot ekipa.


Redni del lige ste kon─Źali na tretjem mestu. Izgubili ste zgolj proti prvouvr┼í─Źeni ekipi rednega dela MinecraftPRO. Kako ste spremenili taktiko, da ste jih potem v finalu vendarle premagali? 

Bruno in Tarci, skrita asa v rokavu. Predvsem smo igre odigrali agresivno, saj smo vedeli, da smo mehani─Źno bolj sposobni. Ni nas bilo strah delati agresivnih potez, le te pa so se dobro obrestovale. 


Pred slovenskim dr┼żavnim prvenstvom ste bili ─Źlan ekipe Ra─Źki. ─îlani omenjene ekipe pa so bili tudi ─Źlani MinecraftPRO. Koliko vam je pomagalo, da ste dobro poznali nasprotnike?

Vedel sem, da bodo prve runde odlo─Źilne, saj te mo─Źno vplivajo na mentaliteto, ki je pomemben del igre. Poleg tega pa sem mogo─Źe hotel dokazati tudi, da smo jih mo┼żni premagati tudi s to novo ekipo. 


V finalu ste prav tako kot v polfinalu, premagali nasprotnike ┼że po dveh mapah. Tako ste v zaklju─Źnem delu postali prvaki celo brez izgubljene mape! Kaj pa vas je vseeno presenetilo ali vam povzro─Źilo te┼żave?

Predvsem sta nam te┼żave povzro─Źila slaba uigranost in pa seveda tudi ┬╗kill hunger┬ź. To je dalo nasprotni ekipi prilo┼żnost, da so izena─Źili rezultat na prvi mapi in se tako prebili do podalj┼íka. 


Jeseni se pri─Źne druga sezona lige, v kateri ┼że imate zagotovljeno mesto. Prav tako boste nastopali kot branilci naslova. Kaj to pomeni za vas? 

Definitivno bo zdaj na nas ve─Źji pritisk, a menim, da lahko ob bolj redni udele┼żbi v liga┼íkem delu pridemo vsaj do polfinala, pa tudi obranimo naslov prvaka brez ve─Źjih te┼żav.


Glede na to, da je bila to prva sezona in so se vse ekipe ┼íe malo lovile, bo druga sezona zagotovo te┼żja, saj bodo ekipe lahko pri┼íle bolj pripravljene. V ligi bodo nastopile tudi nove ekipe, ┼żeljne uspeha, ─Źe uvr┼í─Źenim na zadnjih dveh mestih ne bo uspelo ubraniti svoje pozicije. Kak┼íni so va┼íi na─Źrti za obrambo naslova? 

Ve─Źjih sprememb verjetno ne bomo naredili, saj na┼í stil igranja zaenkrat ┼íe dobro deluje. ─îe pa pride do potrebe, se bomo prilagodili verjetno kar v igri. 


RainbowSix liga je potekala ┼że prej, vendar je ┼íele sedaj pre┼íla v organizacijo E-┼íportne zveze Slovenije. Katere so glavne razlike med organizacijo lige prej in zdaj?

Kvaliteta streama je bila izredno dobra, poleg tega pa je vse skupaj teklo bolj profesionalno. Sicer se je bilo sprva te┼żko privaditi na vse novosti, a so bile vsekakor dobrodo┼íle in bodo dobro pripomogle tudi k razvoju slovenske e-┼íportne scene.


V rednem delu ste bili primorani predati ┼ítiri igre, kar vas sicer ni stalo mesta na zaklju─Źnem turnirju. Zakaj je pri┼ílo do tega, da ste igre predali? 

Nezadostno ┼ítevilo igralcev, ki so lahko igrali. Veliko jih ima namre─Ź ob sobotah tudi ostala opravila, nekateri pa imajo tudi druge lige in turnirje, v katerih sodelujejo. 


Imate ┼íe kak┼íno sporo─Źilo za ekipe, ki se letos ┼íe niso opogumile in prijavile na slovensko dr┼żavno prvenstvo? 

Poskusiti ni greh. Ne more┼í vedeti ─Źesa si sposoben, ─Źe niti ne poskusi┼í. 


Za konec pa nas zanima ┼íe to. Kak┼íne na─Źrte imate za prihodnost kot ekipa? Razmi┼íljate mogo─Źe, da bi ustanovili lastno organizacijo oziroma klub in zakaj?

Niti ne. Slovensko ligo igramo predvsem za zabavo, pa tudi nismo dovolj resni za takšen projekt. Zaenkrat o tem še ne razmišljamo.

cookies-icon Politika Piškotkov

Uporabljamo lastne pi┼íkotke in tudi pi┼íkotke tretjih oseb, za posamezne in ponavljajo─Źe se seje, da bi omogo─Źili enostavno in varno navigacijo po na┼íi spletni strani za na┼íe uporabnike.

Hkrati uporabljamo pi┼íkotke za merjenje in pridobivanje statisti─Źnih podatkov o navigaciji uporabnikov. Pi┼íkotke lahko kadar koli konfigurirate in sprejmete ter spremenite svoje mo┼żnosti soglasja. Ve─Ź informacij o na┼íi politiki pi┼íkotkov lahko preberete tukaj.

Zavrni Sprejmi